Sportsko-poslovna trka Novi Sad Business Run održana je u četvrtak, 09. maja u na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Druga u seriji poslovnih trka održana je po prvi put na najatraktivnijoj lokaciji u gradu – Petrovaradinskoj tvrđavi. U ovom jedinstvenom timbildingu je učestvovalo preko 2500 trkača iz 146 kompanija. Osim što su se takmičili sa tržišnim konkurentima na stazi, zaposleni su proveli kvalitetno vreme sa svojim kolegama uz timsko fotografisanje, poslovno umrežavanje i žurku sa kolegama iz drugih kompanija.

Najbrži tim trke u Novom Sadu je Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu (47:43), drugo mesto je zauzeo Vojnotehnički institut (51:39), dok je treće mesto zauzeo tim kompanije Fit Complete (53:55). Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Dušan Krstić, Fakultet tehničkih nauka Univerzitet u Novom Sadu (14:48,82), a najbrža koleginica je Jovana Mandić, Vojnotehnički Institut (18:57,35)

Gradonačelnik Novog Sada gospodin Milan Đurić izjavio je:

“Videli smo veoma mnogo takmičara iz razlih kompanije, što privatnih, što javnih, ima predstavnika fakulteta, škola, udruženja, i drago mi je što je manifestacija za prvih šest godina prerasla Štrand i da su našli danas njihov dom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Mnogo mi je drago što se ovakva manifestacija održava baš u Novom Sadu, što jeste dokaz ono što smo radili od 2112.godine i dovođenja raznih fabrika u Novi Sad, i to su zaista stvari koje su dobre za Novi Sad i stvorili smo zaista dobru privredu, poslovnu klimu. Očekujem da će danas pobediti zdravlje, pobediti rekreacija”.

Direktor Schneider Electric Hub-a gospodin Dragoljub Damljanović izjavio je:

“Schneider Electric je i ove godine učestvovao sa rekordnim brojem trkača, a čak 274 njih je završilo trku. Ponosni smo na naše koleginice i kolege, ali i zahvalni što imamo prililu da kroz podršku Serbia Bussines Run događaju promovišemo zdrav način života, zajedništvo i održivi razvoj – vrednosti u koje verujemo i po kojima poslujemo”.

Najbrža u ženskoj kategoriji Jovana Mandić iz Vojnotehničkog instituta je o pobedi na trci u Novom Sadu izjavila:

“Želela bih da pohvalim fenomenalnu organizaciju ove godine, divno je bilo sve. Staza je veoma zahtevna ali izuzetno zanimljiva, i uspela sam da je savladam prvim mestom. Nadam se da ćemo se družiti i na narednim trkama u Nišu i Beogradu. ”

Najbrži kolega u Novom Sadu bio je Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, koji je povodom osvojenog prvog mesta rekao:

“Utisci su sjajni i ova količina ljudi govori da je događaj fenomenalan. Negde sam ove godine i na domaćem terenu tako da su očekivanja bila velika,i osećao sam odgovornost da opravvdam titulu šampiona od prethodnih godina i to što smo 3. godinu zaredom uspeli da kao tim budemo prvi. Drago mi je što su kolege prmetile naše uspehe prethodnih godina tako da smo ove godine došli u rekordnom broju. Volim ovaj tip terena, nije lagana bila staza, dinamična je, nismo se štedeli ali iskreno meni se svidela.”

Kompanija sa najvećim brojem finišera bila je Schneider Electric sa 274 finišera, koja je ujedno proglašena i NajFit kompanijom. Nakon Novog Sada serija se nastavlja i u Nišu (05. septembra), a velika završnica je su Beogradu (26. septembra).

Serbia Business Run je timbilding festival koji kroz trčanje spaja više od 2.000 kompanija i 40.000 zaposlenih u 4 grada Srbije (Subotica, Novi Sad, Niš i Beograd). Ideja događaja je širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije.

Pored naslovnog sponzora partneri događaja u Novom Sadu su i Intersport, Toyo Tires, DOOR osiguranje, Heineken i BallPackaging. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike.

Više o događaju na: https://serbiabusinessrun.com/novi-sad