Beogradski sajam je od četvrtka, 9. maja, do nedelje 12. maja 2024. domaćin Evropskom seniorskom prvenstvu u tekvondou.

Šampionat predstavlja izuzetnu priliku za dalji razvoj tekvondoa u Srbiji i promociju naše zemlje kao domaćina velikih sportskih događaja, a realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda. Očekuje se da grad Beograd ostvari minimum 2.000 noćenja gostiju iz Evrope, što je korist takođe vredna respekta.

Ovaj šampionat je, po mišljenju samih učesnika, najveće takmičenje ne samo u tekvondou, nego u svim sportovima, jer če doći najviše takmičara i najviše reprezentacija iz Evrope do sada. U Beogradu će biti i veliki broj olimpijaca koji će se za nekoliko meseci takmičiti u Parizu. I u Skupštini Evropske tekvondo unije procenjeno je da će ovo biti najmasovniji šampionat Evrope do sada, i svakako najznačajniji.

Na prvenstvu će se takmičiti kako tekvondisti, njih preko 600, tako i paratekvondisti, kojih je najavljeno više od 170. Uz to, ovo je poslednje odmeravanje snaga pred Olimpijske igre u Parizu.

Srpsku reprezentaciju predstavljaće 7 devojaka i 8 mladića u seniorskoj konkurenciji, kao i devetoro paratekvondista.

Očekuje se da finalne borbe prenosi najmanje 30 evropskih država.

U organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije, borbe će se održavati u Hali 1 od 9 do 20 časova, polufinalne od 18 do 20 časova.

Izvor: Beogradski sajam