Sedamnaesti Beldocs festival biće održan od 22. do 29. maja 2024. u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, a biće predstavljeni brojni dokumentarci.

Na programu ovogodišnjeg Beldocsa su pobednički filmovi sa Kanskog festivala, Sandensa, Berlinalea, CPH:DOX festivala u Kopenhagenu, Cinema du reel festivala u Parizu i drugih svetskih smotri kinematografije.

Obezbeđene su projekcije filmova „Majka svih laži“, „Direktna akcija“, „Neka nova divljina“, „Holivudgejt“ i „Agent sreće“. Srpske premijere imaće i „Topli film“ Dragana Jovićevića, „Menus-Plaisirs Les Troisgros“ Frederika Vajzmana i „Okupirani grad“ (Occupied City) Stiva Mekvina.

Filmski program biće sačinjen od 103 filma, među kojima je 13 svetskih, jedna evropska, 59 regionalnih i 24 srpske premijere, kao i 25 projekata u razvoju ili različitim fazama produkcije.

Na jedanaest lokacija u Beogradu – Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Kinoteka u Kosovskoj, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Cineplexx Ušće, Art bioskop Kolarac, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, Bioskop Balkan, Fakultet za medije i komunikacije, Nova Iskra, Endžio hab – kao i na televiziji Insajder i Beldocs+ VOD platformi, publika će biti u prilici da vidi neke od najznačajnijih dokumentarnih filmova iz prethodne i tekuće godine.

Celokupan program festivala dostupan je na stranici beldocs.rs.