BEOGRAD – Udruženje za ambalažu i životnu sredinu Srbije – SEPEN postalo je punopravni član Evropske organizacija za ambalažu i životnu sredinu- EUROPEN. Članice SEPEN-a punopravno članstvo u EUROPEN-u vide kao šansu da se poslovanje industrije, reciklaže ambalaže i zaštite životne sredine na našem tržištu dodatno unapredi.
“Značaj punopravnog članstava SEPEN-a u EUROPEN-u je nemerljiv za industrije iz lanca snabdevanja u oblasti ambalaže koje posluju na tržištu Srbije, ali i za sve građane naše zemlje. EUROPEN je organizacija koja je posvećena unapređenju proizvodnje i korišćenja pakovanja, ali i promovisanju usklađenog evropskog i nacionalnog zakonodavstva u oblasti pakovanja i upravljanja ambalažnim otpadom, što će svakako doneti benefit u oblasti zaštite životne sredine”, izjavio je Srđan Sušić, generalni sekretar SEPEN-a.
Nacionalno Udruženje osnovano je sa ciljem da se povežu svi činioci u poslovanju sa ambalažom, ali i da se daju odgovori na sva pitanja o uticaju ambalaže na životnu sredinu.
SEPEN je punopravnim članstvom u EUROPEN-u postao deo organizacije koja okuplja preko 40 najvećih evropskih kompanija koje predstavljaju skoro sve segmente lanca vrednosti iz domena pakovanja kao i osam nacionalnih industrijskih asocijacija koje se bave ambalažom i životnom sredinom. Ćlanovi SEPEN-a su Coca-Cola HBC Srbija, Ball Packaging Europe, Terra Production, Knjaz Miloš, Japan Tobacco International, PEPSICO Srbija I Udruženje pivara Srbije.
Više informacija na: www.sepen.org.rs