BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan učestvovali su danas u akciji čišćenja Savskog keja – šetališta i priobalja Save iza blokova 45 i 70 na Novom Beogradu.

Radojičić je rekao da se primerom najbolje uči i vaspitava, a danas svi zajedno dajemo doprinos čistijem Beogradu.

– Na ovaj način podižemo svest da je neophodno voditi računa o čistoći grada. Ono što jedan čovek može da isprlja, mnogo drugih ne može da očisti. Važno je da svi obratimo pažnju i da u tom segmentu korak po korak popravimo svest i da naš Beograd činimo lepšim i boljim. Jedan od glavnih pravaca razvoja i vizije Beograda je da on bude čistiji. Količina otpada oko reka je poruka da možemo i moramo bolje i odgovornije da se ponašamo – poručio je Radojičić i dodao da se rado odaziva na ovakve akcije.

Zemlje Evropske unije su sjajan primer, od njih možemo da učimo, naveo je gradonačelnik i dodao da mu je zadovoljstvo što sa ambasadorima zemalja Evropske unije šalje poruku da Beograd, Srbija i cela Evropa treba da budu čistiji.

Sem Fabrici je rekao da se današnjom zajedničkom akcijom pokazuje kako može lepo okruženje da bude još lepše kada se smeće pokupi i reciklira.

– Jednostavna poruka je da je životna sredina nešto čemu svi treba da doprinesemo i gde svi možemo da uradimo nešto za sebe. Nadamo se da će i ostali gradovi u Srbiji pratiti ovaj dobar primer, te da svi zajedno pokažemo kako možemo da uradimo nešto za našu životnu sredinu – naglasio je Fabrici i izrazio zadovoljstvo što je u ovoj akciji učestvovao i gradonačelnik Beograda.

Kampanja „Pogledaj oko sebe” realizuju Ministarstvo za evropske integracije i Delegacija Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine.

Izvor: Beoinfo