Obilazak radova na izgradnji Soping centra Rajiceva

PRVI POSETIOCI ŠOPING CENTRA U 2017. GODINI

Radovi na Šoping centru Rajićeva, kojima rukovodi kompanija ABD d.o.o,  poslednjih godinu dana odvijaju se bez pauze u okviru prve faze izgradnje koja je u toku. Radove na budućem objektu, danas je obišao gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Prilikom posete najavljeno je da će ovaj jedinstveni objekat biti otvoren tokom trećeg kvartala 2017. godine. Svi žitelji prestonice, zajedno sa posetiocima našeg grada moći će da uživaju u najraznovrsnijim sadržajima koje će ovaj objekat nuditi na 58.000 kvadratnih metara, kolika će biti ukupna površina Šoping centra Rajićeva.

„Uspeli smo da vratimo poverenje investitora u Beograd, a drago mi je što će nam izraelski investitor izgradnjom ovog objekta preneti svoja iskustva. Koliko mogu da primetim, radovi na izgradnji Šoping centra Rajićeva odlično napreduju, i što je najvažnije, oni se odvijaju bez pauze, što govori o ozbiljnosti investitora da se ispoštuju dogovoreni rokovi. Siguran sam da će, kada bude završen, ovaj objekat biti nešto čime ćemo se svi ponositi, kako zbog jedinstvenog arhitektonskig rešenja, tako i zbog sadržaja koje će nuditi“, izjavio je prilikom posete gradilištu Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

„Drago mi je da je današnja poseta gradonačelnika Beograda istakla važnost ovog projekta i napretka u dosadašnjim radovima u prvoj fazi izgradnje Šoping Centra Rajićeva. Za dve godine svi Beograđani, posetioci i gosti prestonice, imaće priliku da uživaju u ponudi najkvalitetnijih modnih brendova, uz najraznovrsniju ponudu zabavnih i drugih sadržaja. Ovim konceptom i specifičnim enterijerom i eksterijerom, sačuvaćemo glamur starom delu grada i Knez Mihailovoj ulici, inače omiljenom mestu Beograđana“, izjavio je Zahi Boneh (Zachi Boneh), direktor kompanije ABD d.o.o, i menadžer projekta.

Ova izraelska investicija u vlasništvu Asthrom Group vredna skoro 80 miliona evra, omogućava zaposlenje za 300 do 400 radnika u fazi izgradnje, a nakon otvaranja tržnog centra i hotela, biće otvoreno i do 400 novih radnih mesta za sve one koji će imati priliku da rade u ovom ekskluzivnom objektu. Projekat izgradnje modernog hotela i tržnog centra Rajićeva sastoji se od podzemne i nadzemne strukture, ukupne površine od oko 58 000 kvadratnih metara. Prva faza projekta uključuje izgradnju tri podzemna parking nivoa, čime će biti obezbeđeno novih 500 javnih parking mesta u centra grada, zatim izgradnju tržnog centra sa jedinstvenom ponudom vodećih modnih brendova i modernog hotela. Dve godine pre otvaranja zakupljeno je gotovo 40 odsto objekata u budućem šoping centru. Ovaj prodajni objekat u svom sastavu imaće i supermarket, restorane i kafiće.

Arhitektonsko rešenje projekta rezultat je prvonagrađenog arhitektonskog rada autora Milana i Vladimira Lojanice i višegodišnje saradnje sa svim nadležnim institucijama. Ovo je jedinstven projekat po svojoj arhitekturi, a nalaziće se u samom srcu Beograda i biće jedini u glavnoj pešačkoj zoni. Poseban doprinos izgradnji ovog šoping centra daje činjenica da su u izvođenju radova angažovani isključivo lokalni podizvođači, među kojima su lokalna filijala kompanije Strabag, Novkol, Gemax, Koto, Lever, Elektroizgradnja i drugi. Izgradnjom Šoping centra Rajićeva i budućeg hotela rukovodi kompanija ABD d.o.o. Investitor je kompanija Ashtrom International, jedna od vodećih izraelskih kompanija u oblasti građevinarstva i upravljanja  nekretninama, prepoznata po svojoj ekspertizi i iskustvu u celom svetu, a pokretač projekta je Meir Avital iz Izraela.