“Znam, znači mogu!” – VI međunarodni MITECO Forum

BEOGRAD – Da li je vrednost informacije danas porasla u odnosu na vreme pre pandemije? I kolika je njena vrednost u novoj realnosti gledajući kroz prizmu zaštite životne sredine i upravljanja otpadom? Ovo su samo neka od pitanja koja će biti pokrenuta na VI međunarodnom MITECO Forumu “Znam, znači mogu!” u četvrtak, 26. novembra 2020. godine.

Šesti po redu Forum okuplja brojne učesnike iz zemlje i sveta kako bi diskutovali na aktuelne teme koje daju pravac daljeg razvoja Srbije u politikama zaštite životne sredine, analizirajući ih kroz prizmu novih realnosti kakve nam je donela pandemija virusa COVID-19. Eksperti iz oblasti ekonomije, sociologije, ekologije, nauke i medija, kao i predstavnici biznisa, udruženja i brojnih državnih institucija predstaviće njihovo viđenje budućnosti u ambijentu nove realnosti.

“U ovoj godini kada organizujemo šesti po redu MITECO Forum navršava se 30 godina tranzicije privrednog sistema u Srbiji, kao i 20 godina od kako je Miteco Kneževac počeo da se bavi upravljanjem industrijskim i opasnim otpadom. Na sve to još imamo pandemiju virusa Covid-19 koja će sigurno promeniti način i uslove privređivanja u vremenu koje dolazi”, izjavljuje Miodrag Mitrović, predsednik MITECO Foruma i dodaje: “Zato je sada pravi momenat da predstavimo značaj informacija u cilju kreiranja kritičkog razmišljanja, pravovremenog delovanja i prilagođavanja novim situacijama, kako sa aspekta pojedinca, tako i sa aspekta biznisa i društva, u celini.”

Zbog globalno specifične situacije u kojoj se nalazimo, a sa ciljem da svim učesnicima i posetiocima bude obezbeđen pristup sadržaju, MITECO Forum će po prvi put biti organizovan u „hibridnoj“ formi. Pored oficijelnog praćenja, celokupan program Foruma će biti dostupan i putem live streaminga na online kanalu.

Prvi MITECO Forum je organizovan pre tačno 18 godina. Od tada, značaj MITECO Foruma iz godine u godinu raste ogledajući se u činjenici da je Forum postao referentno mesto za pokretanje aktuelnih tema iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, sa posebnim osvrtom na oblast upravljanja otpadom. MITECO Forum predstavlja platformu za pronalaženje novih održivih rešenja, kao i razmenu iskustva i primera dobre prakse.

Više informacija o samom Forumu možete pronaći na linku.

Izvor: V+O Communication