Osnovci i ove godine imaju priliku da testiraju svoje znanje o pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti na ZdravoRastimo turniru! Od 19. septembra do 3. oktobra školarci mogu potpuno besplatno da učestvuju u onlajn takmičenju na edukativnoj platformi Shtreber, tačno odgovore na pitanja poput „Koje namirnice imaju najviše vitamina?“, „Koliko je čaša vode dnevno potrebno popiti?“, „Koliko minuta dnevno treba vežbati?“ i osvoje nagrade kao što su kros trenažer, oprema za badminton, ranac za planinarenje, prostirke za vežbanje, kao i ZdravoRastimo majice.

Edukacija mališana o zdravim životnim navikama važan je deo vaspitanja, ali držanje njihove pažnje za roditelje nekada predstavlja pravi izazov. Upravo zato, kompanija Nestlé, u saradnji sa edukativnom platformom Shtreber i uz podršku Saveza za školski sport Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, poziva decu i roditelje da prošire svoje znanje o ovoj važnoj temi kroz zanimljive, edukativne igre. Podršku turniru ove godine pružiće i proslavljeni srpski atletičar Emir Bekrić, koji će sa decom podeliti svoje bogato iskustvo i ukazati im na brojne prednosti bavljenja sportom.

Turnir je deo edukativnog programa ZdravoRastimo koji kompanija Nestlé u Srbiji sprovodi 11. godinu zaredom kao deo globalne inicijative Nestlé for Healthier Kids, s ciljem podizanja svesti roditelja i edukacije dece o razvijanju zdravih navika. Programom je do sada obuhvaćeno više od 100.000 osnovaca, koji su uz pomoć svojih nastavnika učili o zdravoj hrani i pozitivnom uticaju koji ima na njihovo odrastanje.

Pozivamo sve roditelje da zajedno sa svojim osnovcima učestvuju u ZdravoRastimo turniru i svojim mališanima pruže mogućnost da steknu znanje koje će im koristiti tokom čitavog života!

Izvor: Executive Group