Kako globalni fokus na održivost raste, vlasnici nekretnina sve više traže načine da smanje svoj ekološki otisak i unaprede energetsku efikasnost svojih domova. Krovni prozori, često zanemareni, ključni su za poboljšanje energetske efikasnosti objekata, udobnosti i ukupne estetske privlačnosti.

Zastareli krovni prozori mogu doprineti gubitku energije kroz lošu izolaciju, propuste vazduha i neefikasne materijale. Zamena ovih prozora novijim, energetski efikasnijim modelima, omogućava vlasnicima niz prednosti.

Smanjena potrošnja energije

Moderni krovni prozori dizajnirani su sa naprednim izolacionim materijalima i tehnikama zaptivanja, što značajno smanjuje gubitak toplote tokom hladnijih meseci i minimalizuje dobitak toplote leti. To rezultira smanjenom potrošnjom energije za grejanje i hlađenje, što dovodi do uštede na računima za komunalije.

VELUX krovni prozori imaju odlična izolaciona svojstva, zahvaljujući inovativnoj konstrukciji i upotrebi visokokvalitetnih materijala. Primer su VELUX Standard Plus GLL/GLU krovni prozori sa koeficijentom prenosa toplote Uw = 1.0 W/m2K (sa upuštenom ugradnjom, čak samo Uw = 0.94 W/m2K) i sa mogućnošću generisanja pasivnih solarnih dobitaka, tj. besplatne toplote, čime se poboljšava energetski bilans objekta.

Poboljšana udobnost

Pravilno izolovani krovni prozori pomažu u održavanju konstantne unutrašnje temperature, stvarajući udobniji životni prostor tokom cele godine. Dodatno, poboljšana zvučna izolacija može smanjiti spoljnu buku, pružajući vlasnicima tiši i mirniji dom.

VELUX prozor sa trostrukim staklom omogućava smanjenje buke sa spoljne strane, efikasno, apsorbujući buku pri različitim frekvencijama, što se izražava vrednošću apsorpcije zvuka Rw = 35 dB. Bolja zvučna izolacija takođe rezultira smanjenjem buke izazvane padavinama.

Povećana prirodna svetlost

Prelazak na energetski efikasne krovne prozore omogućava postavljanje veće površine stakla bez žrtvovanja termalnih performansi. To maksimalizuje količinu prirodne svetlosti koja ulazi u dom, smanjujući potrebu za veštačkim osvetljenjem tokom dana i stvarajući svetliji, prijatniji prostor za život. Maksimalizacija dnevne svetlosti ne samo da smanjuje potrošnju električne energije, već i poboljšava opšte blagostanje i produktivnost stanara. Prirodna svetlost poznata je po nekoliko zdravstvenih benefita, uključujući povećanje vitamina D, poboljšanje raspoloženja i povećanje produktivnosti.

Održiv život

Investiranjem u energetski efikasne krovne prozore, vlasnici nekretnina mogu doprineti smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte i borbi protiv klimatskih promena. Manja potrošnja energije dovodi do manjeg ekološkog otiska, usklađujući se sa globalnim naporima ka održivosti i ekološki osvešćenom životu.

Roletne za zaštitu od toplote takođe su ključni element energetske efikasnosti i udobnosti, jer štite vaš dom od direktnog sunčevog svetla. Na primer, VELUX roletne mogu blokirati sunčevu svetlost pre nego što dođe do staklene površine krovnog prozora, zadržavajući do 93% sunčeve toplote.

Energetska efikasnost je ključni faktor za potencijalne kupce nekretnina, pa nadogradnje poput ove mogu doneti vlasnicima novac i na duge staze.

Sa posebnom ponudom VELUX Grupe, poboljšanje vašeg doma sada je još lakše: učestvujte u nagradnoj igri i osvojite potpuno nove VELUX krovne prozore! Samo pratite ove korake:

  1. Registrujte se na VELUX web sajtu popunjavanjem e-formulara sa ličnim podacima između 2. i 30. aprila.
  2. Predstavnici VELUX-a će stupiti u kontakt sa dobitnikom i povezati ga sa preporučenim majstorom za ugradnju, koji će pružiti podršku u procesu zamene.
  3. Vreme je za sreću! Iskoristite sjajnu priliku da postanete dobitnik u nedeljnim izvlačenjima, svakog utorka u trajanju od četiri sedmice do 30. aprila.

U slučaju da pobedite, pošaljite specifikaciju proizvoda pripremljenu od strane VELUX predstavnika ili preporučenog majstora i VELUX će dostaviti krovne prozore i proizvode za ugradnju na adresu dobitnika. Nakon toga, kontaktirajte odgovarajućeg majstora kako biste ugradili proizvod (napomena: troškovi ugradnje moraju biti pokriveni od strane učesnika) i pošaljite fotografski dokaz do 1. decembra, koji pokazuje stanje pre i nakon ugradnje.

VELUX Grupa je predvodnik u promociji energetski efikasnih rešenja za stambene i poslovne objekte. Sa nizom inovativnih proizvoda krovnih prozora dizajniranih za optimizaciju energetske efikasnosti i unutrašnjeg komfora, VELUX Grupa se obavezuje da pomogne vlasnicima kuća da postignu svoje ciljeve održivosti, istovremeno unapređujući lepotu i funkcionalnost njihovih domova.

Za više informacija o tome kako zamena krovnih prozora može poboljšati energetsku efikasnost i transformisati vaš životni prostor, posetite https://www.velux.rs

Izvor: Smart Vision d.o.o.