BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će resorno ministarstvo ove godine nabaviti nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce, kako bi zaštitilo njihove živote i omogućilo im da budu još efikasniji u pružanju pomoći građanima.

Stefanović, koji je prisustvovao završnoj vežbi polaznika II klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu, objasnio je da će do oktobra biti nabavljeno više od 3.000 novih radnih uniformi, a tokom ove i do leta sledeće godine Sektor za vanredne situacije dobiće više od 60 novih vozila.

On je čestitao svim polaznicima obuke uspešno završen kurs, i dodao da 30 polaznika Druge klase predstavlja deo od 150 ljudi, koliko će ove godine biti primljeno u Sektor za vanredne situacije.

Trudićemo se da naredne godine primimo isto toliko ljudi, da širom Srbije popunimo vatrogasno-spasilačke jedinice i osnažimo Sektor za vanredne situacije, kako bi bio još efikasnija podrška građanima u slučaju poplava, požara i u svim ostalim situacijama, rekao je potpredsednik Vlade.

Polaznici Druge klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica prikazali su veštine i sposobnosti koje su stekli tokom obuke i uspešno izveli vežbu gašenja požara u zgradi i evakuaciju povređenog lica iz zapaljenog stana.

Po završetku vežbe, Stefanović je ocenio da su ovi mladi ljudi za tri meseca obuke ovladali početnim veštinama i da su spremni i sposobni da se već danas sa starijim i iskusnijim kolegama uključe u posao.