Sedamnaestog i osamnaestog septembra u Beogradu, ispred muzeja „25. maj” i u kući Kralja Petra održava se manifestacija Ekomobilnost, s ciljem da nas upozori i pouči kako možemo da smanjimo zagađenje koje proizvode naša prevozna sredstva.

Šta je ekomobilnost?

Ekomobilnost u Srbiji je dvodnevna manifestacija u saradnji sa Srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, posvećena temi uticaja motornih vozila na životnu sredinu, sa osvrtom na uticaj medija na edukaciju o ovoj temi. Manifestacija je posvećena veoma aktuelnoj temi novih vidova ekološkog putničkog i komercijalnog prevoza.

Kakav je to “ekološki prevoz”?

Ekološki: ne zagađuje, proizvodi se i puni iz obnovljivih izvora, reciklira se, deli se i doprinosi što manjem zagađenju životne sredine.

Ko su izlagači i učesnici manifestacije

Izlagači su proizvođači, uvoznici i distributeri vozila: automobila, bicikla, mopeda, motocikala, trotineta, privrednih vozila, kombija i autobusa na ekološki prihvatljiv pogon koji smanjuju otisak CO2, kompanije/uslužne delatnosti koje smanjuju broj vozila u saobraćaju kroz deljenje, odnosno “car sharing” i podstiču urbanu mikromobilnost. Pored gore navedenih, izlagači su proizvođači i uvoznici elektropunjača, operateri mreža elektropunjača, proizvođači solarne i ostale zelene struje. Izlagači su i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.

Učesnici su predstavnici organizacija koje zastupaju interese izlagača, predstavnici državne Uprave, Ministarstva životne sredine Republike Srbije, predstavnici relevantnih državnih institucija i nevladinih organizacija, mediji, diplomatski kor.

Ko su posetioci?

Posetioci su svi građani koje zanima ova tema i koji žele da vide uživo nove modele dvotočkaša, trotočkaša, četvorotočkaša na jednom lepom mestu u Beogradu.

Koristan link: https://ekomobilnost.com