LEBANE – U Lebanu je danas svečano uručena donacija vredna 78.370 evra koju je Vlada Japana dodelila Javno-komunalnom preduzeću „Vodovod“ Lebane za unapređenje životne sredine u ovoj opštini.

Donaciju za „Projekat obezbeđivanja mini utovarivača Javno-komunalnom preduzeću „Vodovod“ Lebane“ svečano je uručio ambasador Japana u Republici Srbiji Đunići Marujama. Ceremoniji primopredaje donacije prusustvovao je i predstavnik Ministarstva zaštite životne sredine, Nenad Radojević, načelnik iz Sektora za upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Projekat opštine Lebane, odnosno donacija japanske vlade, realizovana je u okviru Programa za osnovne potrebe stanovništva – POPOS kroz koji je Vlada Japana u poslednjih 20 godina u Srbiji podržala 224 projekata u ukupnoj vrednosti od oko 14 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u ovom periodu premašuje 508 miliona evra.

Japan preko ovog programa podržava projekte u Srbiji koji doprinose ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje, a posebno unapređenju životne sredine, obrazovanja i socijalne zaštite.

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine