EKO Serbia proslavlja 15 godina uspešnog poslovanja

EKO Serbia konferencija 5

Hvala, Srbijo! Ovo je glavna poruka koju kompanija EKO Serbia eli da prenese povodom 15 godina svog uspešnog poslovanja u našoj zemlji.

Tokom proteklih 15 godina cilj svih aktivnosti kompanije EKO Serbia je poslovanje u skladu sa njenom osnovnom vizijom – biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta uz brigu o zaposlenima i očuvanje životne sredine. Od svog osnivanja u Srbiji kompanija je u našu zemlju uložila više od 100 miliona evra, zapošljava preko700 ljudi I posluje kroz mrežu od 53 benzinske stanice sa planom dalje ekspanzije u cilju dostupnosti svih usluga širom zemlje.

Ulaganje u ljude, povećavanje konkurentnosti na tržištu Srbije i bezbednost, su najveći prioriteti za koje s kompanija zalaže. Najveću potvrdu svega navedenog daju potrošači svojim posetama našim pumpama i korišćenjem naših usluga. Naše benzinske pumpe beleže više od 1.000.000 poseta na mesečnom nivou, a jedinstveni, lokalno razvijen program lojalnosti – Smile klub ima više od 430.000 registrovanih koristika Smile programa.

Ovim povodom G-din Grigoris Stergioulis, CEO Grupacije je izjavio: “Hvala, Srbijo! Svojim poslovanjem garantujemo energetsku sigurnost cele regije u kojoj posluje Hellenic Petroleum Grupacija i želimo da iskoristimo svaku mogućnost I priliku za investiranje u sektoru energetike u Srbiji. Energetski sektor se globalno menja, naročito u našoj oblasti koja je iz geopolitičkih razloga značajna za celu Evropu. Hellenic Petroleum je jedna od naj značajnijih energetskih grupacijau jugoistočnoj evropi i investira ne samo u rafinerije već i u električnu energiju, obnovljive izvore energije, prirodni gas i istraživanja. ”Ekskluzivna vest je da će Grupacija Hellenic Petroleum učestvovati u projektu LNG terminal u Aleksandropolisusa 20% investicija kroz svoju zavisnu kompaniju Depa u kojojima 35% vlasništva.

Biti izbor broj jedan za sve potrošače je izazov, zbog toga se kompanija konstantno trudi da boravak na svim EKO pumpama učini prijatnijim i praktičnijim. Takođe, biti o dgovoran član društva je deo DNK cele grupacije, te je potpuno prirodno da su nam u fokusu teme bezbednosti u saobraćaju, obrazovanja I zaštite životne sredine – polja na kojima smo u proteklom periodu dosta učinili.

G-din Karahannas, generalni direktor prodaje za Grčku i strana tržišta kompanije Hellenic Petroleum povodom ove značajne proslave je izjavio: “ Ključn ašeg uspeha u regiji zasniva se na našoj jedinstvnoj DNK koja se sastoji iz toga da proizvodimo gorivo najboljeg kvaliteta, uz poštovanje potrošača, inovativnost i društveno odgovorno ponašanje. Ovo je samo mali deo koji možemo da pružimo zajednici I potrošačima koji su izabrali upravo nas.”

Proslava 15 godina bio je i trenutak da kao društveno odgovorna kompanija pokrenemo I inicijativu o unapređenju sadržaja Dečijih letovalištai oporavilišta na 5 lokacija u Srbiji, potpisivanjem protokola o saradnji sa njima i donacijom u iznosu od 1.000.000 dinara.

Povodom decenije ipo poslovanja u Srbiji, G-din Vuk Radović, generalni direktor kompanije EKO Serbia je izjavio: “15 godina našeg poslovanja obeležili su pre svega naši potrošači, partneri, zaposleni i dobavljači koji su nas sve ove godine pratili, svojimk omentarima unapređivali naš rad, a mi se trudili da izgodine u godinu budemo bolji i dostupniji. Daljim ulaganjem u razvoj i naše proizvode i usluge nastojimo da ostanemo na pozicijii novativnog interncionalnog lidera u oblasti energetskog poslovanja.”