Kompanija “CarGo” predstavila je svoj prvi superbrzi punjač u Beogradu, što je samo prvi u nizu dodatnih punjača čija je kupovina u toku, kao i postavljanje.

Direktor kompanije “CarGo Technologies” Vuk Guberinić rekao je da je punjač jačine 50 kW još jedan doprinos kompanije “CarGo” zelenoj agendi Srbije.

“Ovaj punjač namenjen je članovima Udruženja CarGo koji pružaju uslugu električnim automobilima. Pored postojećih, ni ovaj punjač nije dovoljan za potrebe samih partnera. Nastavićemo sa predvodničkom ulogom u ovom domenu, a ujedno se nadamo da je ovo dodatan podstrek za instaliranje novih punjača. Sa većim brojem punjača biće i veća zainteresovanost građana za električne automobile”, rekao je Vuk Guberinić.

“CarGo Technologies”, kompanija sa najvećim brojem pređenih zelenih kilometara u Srbiji, već dve godine radi sa električnim automobilima. “CarGo” je nedavno predstavio i brend električnih automobila MG, koji je samo jedan u nizu električnih automobila.

“Novi automobil britanskog brenda kupila je najveća kineska fabrika automobila “Saic Motors”. Elektrifikacija je nezaustavljiv trend u svetu, a taj trend došao je i u Srbiju. Pored ciljeva iz domena održivog razvoja, isplativost električnih automobila se više puta pokazala u praksi”, zaključio je Guberinić.

Između 45 minuta i sata potrebno je da se automobil napuni od nula odsto do potrebnog kapaciteta baterije. Kupovinu i ugradnju punjača finansirala je kompanija “CarGO”.

Izvor: CarGo Technologies