10 godina akcije limenkica – ulaznica

BEOGRAD – Pozorišno edukativni projekat Limenkica – ulaznica započeo je obeležavanje desete, jubilarne sezone. Ove subote, 23.02. u 12 časova, u Dečjem kulturnom centru, za predstavu “Rođendanska sapunica” mališani će tradicionalno ulazak “plaćati” praznim limenkama, koje se prikupljaju i šalju na reciklažu. Na ovaj način je tokom prethodne decenije o reciklaži učilo više od 70.000 dece i mladih u 56 gradova i mesta u Srbiji.

Istovremeno je prikupljeno čak pola miliona limenki, koje je moguće reciklirati bezbroj puta, a nakon toga se kao nova pakovanja za samo 60 dana ponovo mogu naći u prodavnicama.

U godini obeležavanja ovog jubileja, predstave će se održavati vikendima u Dečjem kulturnom centru, gde će deca u zamenu za limenke dobijati jedinstvenu reciklažnu valutu, prvu na svetu – Alu coin. Njime se kupuju ulaznice i druge zanimljive stvari, a zajedno sa maskotom akcije Li men-om, deca presuju limenke u posebnim presama i otpočinju proces reciklaže.

Cilj ovog jedinstvenog projekta je edukacija dece o reciklaži i zaštiti životne sredine kroz pozorišnu umetnost, a sprovode ga Udruženja Eko art, Dečije pozorište “Čarapa” u produkciji “Škole plus”, uz podršku Recan fondacije za reciklažu limenki za piće i kompanije Ball Packaging.

Završna proslava 10 godina Limenkice – ulaznice i obeležavanje jubileja planirano je za 19. maj 2019, kada će se u Dečjem kulturnom centru Beograd održati specijalni celodnevni program namenjen svim mališanima i prijateljima Recan fondacije i Dečijeg pozorišta “Čarapa”.

Repertoar:
– nedelja 17.2. u 12h – “Da je Mića prao ruke”
– subota 23.2. u 12h – “Rodjendanska sapunica”
– nedelja 3.3.  u 12h – “Tri praseta”
– nedelja 10.3. u 12h – “Zaljubljeni meda”
– nedelja 17.3. u 12h – “Kako su drvo i cvet spasili svet”
– subota 23.3. u 12h – “Aladin” – balet za decu
– nedelja 14.4. u 12h – “Pipi dugačka čarapa” 
– subota 20.4. u 12h – “Devojčica sa šibica”
– nedelja 5.5. u 12h – “Vuk i sedam jarića”
– nedelja 19.5. 11 – 18h – “Pozorišni maraton – proslava 10 godina manifestacije “Put oko sveta” (mala sala)
                           
Koncert iznenadjenja! (velika sala)
                           
“Luda noć u pozorištu” (velika sala)

Izvor: Represent Communications